A KONTAKTUS EGYESÜLET BEMUTATÁSA

Az intézmény cégjegyzék száma:15-02-0003012

Az intézmény felnőttképzési nyilvántartási száma:E-000693/2013

Megalakulás, tagok:

A KONTAKTUS Egyesület közhasznú nonprofit szervezet, mely 10 taggal 2008. december 19-én alakult.  Bejegyzett nonprofit szervezet, melynek székhelye Tiszalök, de telephelye és ügyfélszolgálati irodája Nyíregyházán működik. Honlapunk: www.kontaktusegyesulet.hu

Céljaink, tevékenységeink bemutatása:

Alapszabályban megfogalmazott célunk a szektorok összehangolása és a közös segítségnyújtás megvalósítása az oktatás, foglalkoztatás és a szociális segítés területén.

Az alapszabályban rögzített tevékenységeink:

•  hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
  •  egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység,
  • szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása,
  • nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
  • kulturális tevékenység,
  • kulturális örökség megóvása,
  • gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet,

A megyeszékhelyen létrehozott ügyfélszolgálati irodának is ez a célja, hogy a megye bármely részéről elérhetőek legyünk.

Legfontosabb célkitűzésünk a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációs lehetőségeinek növelése, hazai és eu-s projektek által. Rövidtávú célunk egy humánszolgáltató és képzési központ létrehozása, mely segítséget nyújt minden érintett számára.

Felügyelőbizottságunk a törvényi rendelkezések szerint 3 fő. Működésünkhöz megfelelő keretet pályázatokból és egyéb támogatási forrásokból biztosítunk. A KONTAKTUS Egyesület tevékenységét önállóan, valamint más civil szervezetekkel, önkormányzattal és vállalkozásokkal együttműködésben végzi. A megvalósított tevékenységeink földrajzilag lefedik Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részét. A projektek finanszírozása pályázati forrásokból történt, amelyek döntő részében alvállalkozóként vagy együttműködő partnerként vettünk részt, de egyre több önálló programot valósítunk meg.

Teljesítettünk alapszabályban rögzített elsődleges célunkat a hátrányos helyzetű emberek integrációs lehetőségeinek növelését elsősorban képzések, tanácsadások és foglalkoztatási programok által. Legfőbb együttműködő partnereink: Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, TIT Jurányi Lajos Egyesülete, Nyírteleki Civil Centrum, a Nyírbátori-, Baktalórántházi- és Ramocsaházi Önkormányzat valamint a Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás. Egyesületünk tagja a Felnőttképzési Civil Hálózat nevű országos szervezetnek. Regisztrált tagja a Nyírségi Civil Háznak.

Képzési tevékenységünk:

2010. februárjától egyesületünk nyilvántartott felnőttképzési intézmény lett ennek következtében főleg felnőttképzési programokat, tanfolyamokat, egyéni tanácsadásokat, tréningeket valósítottunk meg. 2011. november 9-től akkreditált felnőttképzési intézmény, 2015. november 9-ig A megvalósított képzéseinkben, projektjeinkben közreműködő szakértők több éves szakmai tapasztalattal és megfelelő szakképesítéssel rendelkeztek a megvalósításhoz. Egyesületünk több mint 40 oktatóval állt az elmúlt években kapcsolatban, megbízásos jogviszonyban. A szervezet munkáját egy főállású szakmai koordinátor és egy önkéntes felnőttképzési vezető végezte. 2009-től 15 féle OKJ-s képzés, 2 akkreditált képzést, 15 tréninget tartottunk. Felnőttképzési szolgáltatásaink: előzetes tudásszint felmérés, pályaorientációs, pályakorrekciós tanácsadás, munkatanácsadás, álláskeresési technikák- és tanácsadás, rehabilitációs tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, mentorálás.